Szkolenia
Prelekcje
Seminaria

    slide
 

Pracodawca XXI wieku, to pracodawca dbający o swoich pracowników. Pracodawca, któremu nie jest obojętne zdrowie i samopoczucie pracujących dla niego ludzi. Zdrowy i zadowolony pracownik, to wizytówka firmy. Zadbanie o prawidłowe żywienie przekłada się również na wydajność oraz skrócenie czasu zwolnień lekarskich. Dlatego też, aby sprostać oczekiwaniom swoich pracowników oraz zapewnić sobie lepsze wyniki, zaproś na szkolenie do swojej firmy dietetyka z Dieta4u.

Przykładowe tematy spotkań

Zdrowe ciało, sprawny mózg
Podczas tego warsztatu dietetyk zapozna Twoich pracowników z zasadami zdrowego żywienia, przeprowadzi analizę składu ciała (dla chętnych),  zapozna ich z piramidą żywienia oraz wyjaśni, które produkty powinno się spożywać, a których zdecydowanie unikać.

Co zabrać na drugie śniadanie i lunch do pracy?
To spotkanie przeznaczone dla tych, którzy nie mają pomysłu na posiłki, są znudzeni kanapkami i czują, ze waga zbyt gwałtownie idzie w górę. Podczas szkolenia dietetyk zaproponuje zdrowe przekąski, wskaże właściwe zamienniki, tak aby dłużej cieszyć się zdrowiem i szczupłą sylwetką.

Dlaczego nie mogę dotrzymać postanowień odnośnie odchudzania?
Dietetyk podczas tego szkolenia uzmysłowi słuchaczom jakie błędy są najczęściej popełniane podczas odchudzania. Jak należy przygotować się do odchudzania, aby skończył się ten proces powodzeniem.

Co jeść aby zwiększyć wydajność  i koncentrację?
Porady dietetyka na temat składników diety, które wpływają na polepszenie koncentracji, zwiększają wydajność pracy mózgu, a także wpływają na profilaktykę wielu chorób cywilizacyjnych.

Dzięki warsztatom dla firm przeprowadzonym przez specjalistę, z dużym doświadczeniem szkoleniowym oraz przygotowaniem pedagogicznym Twoi pracownicy lepiej zrozumieją kwestię wpływu żywienia na ich pracę oraz docenią Twoje zainteresowanie ich zdrowiem.

Szkolenia przeprowadzane są w formie prezentacji multimedialnej z elementami warsztatowymi. Dla uczestników przygotowane zostają materiały szkoleniowe oraz zniżka w poradni dietetycznej Dieta4U.

Oferta warsztatów dla szkół podstawowych i przedszkoli

Nikogo nie trzeba przekonywać do tego, że nawyki żywieniowe kształtowane są już od pierwszych lat życia. Dlatego też oferta ta skierowana jest do dyrektorów szkół podstawowych oraz przedszkoli, aby krzewili u swoich podopiecznych zdrowe zasady żywienia.
Podczas spotkania z dietetykiem dzieci dowiedzą się:

  • czym jest piramida żywienia i jak ją czytać,

  • dlaczego należy zwracać uwagę na jakość chleba- jaka mąka jest lepsza i dlaczego,

  • jakie witaminy zawierają owoce i warzywa oraz jakie mają dla nas znaczenie,

  • dlaczego należy jeść ryby,

  • dlaczego należy pić mleko,

  • jakie przekąski są zdrowe,

  • dlaczego obiad jest lepszy niż słodycze.

Dodatkowo dietetyk wykona wraz z dziećmi doświadczenia z produktami spożywczymi, a także może towarzyszyć wspólnym przygotowaniu zdrowych przekąsek lub kanapek.
Warsztaty będą prowadzone w formie prezentacji multimedialnej, z elementami interaktywnymi.

Odżywianie w ciąży oraz w czasie karmienia piersią

Ciąża to bardzo szczególny czas dla rodziców. To czas przygotowania na przyjście dziecka, a także czas na zweryfikowanie swoich nawyków żywieniowych. Podczas szkolenia dla przyszłych rodziców dietetyk wskazuje produkty zalecane oraz przeciwskazane podczas poszczególnych trymestrów ciąży. Podpowiada jak zmienić dotychczasowy jadłospis, tak aby mama dała dziecku w tym szczególnym okresie wszystko to co najlepsze. Dietetyk wspólnie wraz z kursantami układa prawidłowy jadłospis, który zapewnia dobór wszelkich składników odżywczych w okresie ciąży czy karmienia piersią.

Rozszerzanie diety niemowlęcia

Podczas tego szkolenia dietetyk zapozna młodych rodziców z wciąż zmieniającym się schematem żywienia. Odpowie na pytania dotyczące wyboru mleka, żywności gotowej przeznaczonej dla niemowląt oraz podpowie jak radzić sobie z nietolerancjami pokarmowymi i typowymi dolegliwościami wieku niemowlęcego.
Szkolenia prowadzone są za pomocą prezentacji multimedialnej oraz z wykorzystaniem programu do profesjonalnego układania jadłospisów.